21 kovo 31, Trečiadienis 05:37

Įspūdingi Klaipėdos krepšinio perliukų pasirodymai

Po daugiau nei 4 mėnesių pertraukos į krepšinio arenas grįžo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A diviziono kovos ir čia įspūdingus asmeninius rezultatus užfiksavo Klaipėdos krepšinio mokyklos perliukai - Kristupas Smirnovas ir Tomas Zelenskis.

Pastarųjų klaipėdiečių gerėjantys rezultatai vis dažniau traukia krepšinio specialistų ir agentų dėmesį. Nenuostabu, kad jie nepraslysta ir pro Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovų akis - K. Smirnovas ir T. Zelenskis ne pirmus metus yra kviečiami į savo amžiaus Lietuvos rinktines.

Pelnė 42 taškus

Įspūdingą pasirodymą prieš kelias dienas Vilniuje surengė K. Smirnovas - pelnė 42 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir surinko net 45 naudingumo balus, o jo atstovaujama Klaipėdos krepšinio mokyklos I-„UNIQA“ komanda U15 A diviziono čempionate rezultatu 82:77 įveikė vienus iš čempionato favoritų - sostinės KM „Tigrų“ atstovus.
Jis akcentavo tai, kad visada svarbiausia ne asmeniniai skaičiai, o komandos pergalė. „Džiaugiuosi, kad pavyko įveikti galingą “Tigrų„ komandą“, - pridūrė K. Smirnovas.
Jis krepšinį lanko nuo 8 metų - treniruotes pradėjo lankyti Klaipėdos Knašiaus krepšinio mokykloje, o prieš dvejus metus nusprendė įsilieti į Klaipėdos krepšinio mokyklos kolektyvą.
„Tai buvo vienas geriausių mano sprendimų. Treniruojuosi pas trenerį Andrių Majauskį su bendraamžiais, taip pat dar tenka padirbėti ir su vyresniais pas trenerį Rolandą Kasparavičių. Puikus trenerių kolektyvas. Tai skatina dar labiau stengtis tobulėti ir judėti į priekį“, - akcentavo K. Smirnovas.

tr11 2 0

 

TRIGUBAS DUBLIS. Tomas Zelenskis po daugiau nei 4 mėnesių pertraukos sugrįžimą į krepšinio aikštelę pažymėjo įspūdingais skaičiais - pelnė 24 taškus, po krepšiais atkovojo 15 kamuolių, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir surinko 40 naudingumo balų.

Įsirašė trigubą dublį

Kitas Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtinis - T. Zelenskis sužibėjo U16 A diviziono čempionate per Klaipėdos krepšinio ekipų derbį - surinko 24 taškus, po krepšiais atkovojo 15 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Jo sąskaitoje - 40 balų.
T. Zelenskio atstovaujama Klaipėdos KM komanda namuose rezultatu 90:83 įveikė Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinus.
„Kai vyksta Klaipėdos derbiai, stimulas kovoti ir motyvacija - dar didesnė. Džiugu, kad pavyko pasižymėti trigubu dubliu. Tai ne pirmas mano trigubas dublis, tačiau reikia pripažinti, kad tai įsimintiniausias mano pasirodymas“, - neslėpdamas džiaugsmo kalbėjo T. Zelenskis.
Jis treniruotes pas krepšinio trenerį Rolandą Kasparavičių lanko jau devintus metus, o kaip vieną džiugiausių pasiekimų įvardija tai, kad praėjusiais metais su Lietuvos U-15 rinktine tapo „Baltic cup“ turnyro nugalėtojais.
Prakalbus apie ateities planus ir lūkesčius, jis sakė: „Norėtųsi ateityje užsivilkti savo gimtojo miesto - Klaipėdos “Neptūno„ marškinėlius, o žvelgiant dar toliau į ateitį, viena iš svajonių - žaisti Eurolygoje. Reikia labai norėti, kantriai dirbti ir užsispyrusiai siekti savo svajonių“, - akcentuoja T. Zelenskis.

Daugiau šioje kategorijoje:
« Balandis 2024 »
Pirm Antr Tr Ket Penk Šešt Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30