21 vasario 22, Pirmadienis 06:25

Andrius Majauskis: „Man svarbu, kad kiekvienas auklėtinis užaugtų doras žmogus“

„Treniruodamas jaunąją kartą visada pabrėžiu, kad svarbiausia išugdyti gerą ir dorą asmenybę. Juk ne visi tampa profesionaliais sportininkais, tačiau per sportą galima išugdyti puikų charakterį, praversiantį visam likusiam gyvenimui“, - pabrėžia bemaž dešimtmetį Klaipėdos krepšinio mokykloje treneriu dirbantis Andrius Majauskis.

Klaipėdietis sugeba rasti raktą į savo auklėtinių širdis, ir tai duoda saldžių vaisių: net du jo ugdomi sportininkai - Kajus Mikalauskas ir Matas Liotisas pateko tarp Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projekto „Talentų karta“ dalyvių. Vien patekimas į „Talentų kartos“ rinktinę - didelis pasiekimas, kadangi čia vietą užsitarnauja tik patys perspektyviausi ir talentingiausi visos Lietuvos trylikamečiai krepšininkai. LKF ir kompetentinga trenerių komisija į šią rinktinę atrinko 12 pagrindinių ir 2 rezervinius žaidėjus. Minėti A. Majauskio auklėtiniai užsitarnavo vietą pagrindinėje rinktinėje.

Tarp krepšinio specialistų elito
Įdomu tai, kad šiems jauniems talentams treniruotes veda žinomi krepšinio specialistai, tarp jų - Europos čempionas, olimpinis prizininkas, Italijos, Graikijos, Rusijos ir dukart Eurolygos čempionas Ramūnas Šiškauskas, dar vienas Europos čempionas, 2003 metais su Lietuvos rinktine ant aukščiausio pakylos laiptelio lipęs Donatas Slanina, taip pat - Europos čempionė Lina Brazdeikytė, 2019 metais su Lietuvos U16 merginų rinktine Europos vicečempionų laurus pelnęs Vilius Stanišauskas.
Į trečiąją „Talentų kartos“ treniruočių stovyklą Druskininkuose jau pakviestas ir minėtasis Klaipėdos krepšinio mokyklos treneris A. Majauskis.
„Man tai - malonus įvertinimas. Stengsiuosi jaunimui perteikti savo patirtį, - kalbėjo klaipėdietis. - Visada savo auklėtiniams stengiuosi būti ne tik treneris, bet ir draugas ar patarėjas. Kai yra užmezgamas artimesnis ryšys, tuomet lengviau atrasti ir išryškinti sportininko stipriąsias puses“, - pridūrė krepšinio specialistas.

Po pralaimėjimo - ašaros
Tarp A. Majauskio Klaipėdoje treniruojamų komandų - U14 ir U15 amžiaus grupės paaugliai.
„Taip pat turiu ir dvi jaunesnio amžiaus grupes. Man lengvai pavyksta rasti bendrą kalbą tiek su vaikais, tiek su paaugliais. Būna, kad ir tėveliai paskambina bei paprašo: „Treneri, pakalbėkite su mano sūnumi, mes nebesusišnekame, sūnus neklauso ir panašiai. Man viskas pavyksta natūraliai, nes bandau suprasti ir įsigilinti į savo auklėtinių mintis, mąstymą„, - sakė krepšinio strategas.

se9majauskis2

Andrius Majauskis ne tik treniruoja jaunąją kartą, bet ir pats paima į rankas krepšinio kamuolį ir išbėga į aikštelę.
„Bandau elgtis taip, kad nusipelnyčiau auklėtinių pagarbą. Būna, kad po skaudaus pralaimėjimo ne tik auklėtiniai, bet ir aš pats su jais kartu išlieju ašarą ir bandau jiems paaiškinti, kad be pralaimėjimų neateis ir pergalės“, - savo treniravimo filosofiją atskleidė A. Majauskis.
Vienas iš tokių itin pamokančių pralaimėjimų, anot A. Majauskio, įvyko prieš porą metų, kai jo treniruojama U12 komanda Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionato A diviziono „Pirmojo iššūkio“ varžybų finale vos 1 tašku nusileido Vilniaus ekipai.
„Ašaros riedėjo tiek man, tiek auklėtiniams, - neslėpė vos prieš kelias dienas 33 gimtadienį atšventęs jaunatviško požiūrio treneris. - Visa tai reikia išgyventi savo kailiu ir iš to pasisemti patirties. Po panašių pralaimėjimų, jei auklėtiniai atiduoda visą savo širdį ir jėgas, jokiu būdu negalima šaukti ar kažko kaltinti. Pralaimėjimas 1 taško skirtumu - savotiška loterija. Šįkart galbūt nepasisekė, sėkmė nuo mūsų nusigręžė, bet jei kantriai dirbsime ir iš to pasimokysime, ateityje fortūna jau gali atsisukti ir į mūsų pusę. Tiek gyvenime, tiek sporte pasitaiko visko, tad niekada nereikia nuleisti galvų, o visada pozityviai žvelgti į ateitį„, - akcentavo krepšinio specialistas.
Jam džiugesį kelia ne tik minėtų „Talentų kartos“ auklėtinių įvertinimas, bet ir tai, kad dar du vyresni jo auklėtiniai - Kristupas Smirnovas ir Rojus Mančas pakviesti į Lietuvos U15 krepšininkų rinktinę.

Daugiau šioje kategorijoje:
« Kovas 2024 »
Pirm Antr Tr Ket Penk Šešt Sek
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31